Aktuális rendezvényeink


Sajtóközlemény
2021. december 27.
 

Befejezősött a „Prevenciós célú Egészségfejlesztés az Észak – Alföldi régióban” című program.
az elmúlt több mint három évben, Jász-Nagykun, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar Megyékben valósultak meg szabadidősport eseményeink a felnőtt lakosság számára.

 

Sikeresen lezajlott a Szolnoki székhelyű Pelikán Sportegyesület „Prevenciós célú egészségfejlesztés az Észak-alföldi régióban” című projektje, amely egységes szemléletű, komplex lakossági testmozgásprogramokkal valósította meg a kitűzött célját, hogy hozzájáruljon a napi fizikai aktivitási szint, mozgásmennyiség növeléséhez, ezáltal segítve a népegészségügyi kiadások potenciális csökkentését, valamint elősegítette a lehető legtöbb ágazatközi szereplő közötti együttműködés kialakítását és együttműködéseik szorosabbra fűzését. A pályázati cél elérése érdekében komplex lakossági testmozgásprogramokat, szabadidősport eseményeket és éven átnyúló esemény sorozatokat szerveztünk és valósítottunk meg.

 

2018 májusától 2021 szeptember végéig tartó projektidőszakban 64 program zajlott le több mint 20 településen, 9.222 látogató részvételével a Széchenyi 2020 program keretében a 218,97 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően, melyet az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosított.

A „Prevenciós célú egészségfejlesztés az Észak-alföldi régióban” projekt teljes mértékben illeszkedik a megvalósító szervezet által képviselt célokhoz, és két évtizedes múltra visszatekintő tevékenységéhez.

A nyertes pályázat programjai során célunk volt a különböző szabadidősport tevékenységek megismertetése és azok széles körű elterjesztése a régió felnőtt lakossága körében, a fizikailag inaktív életvitelt folytató személyek bevonása a széles spektrumban megvalósított rendezvények aktivitásain keresztül, a hozzáférés javítása különösen a hátrányos helyzetű célcsoportok, fogyatékkal élők számára, továbbá az egészséges életvezetési kompetenciák fejlesztése, specifikus előadások, bemutatók, fórumok és kiadványok elérhetővé tétele által, amelyek hozzájárulnak a lakosság egészségi állapotának javításához, hosszútávon pedig a lakosság stabilabb munkaerő-piaci részvételéhez a régióban.

A célok eléréséhez alkalmazott eszközrendszer többek között a közösségépítés, a hálózatosodás, a szemléletváltás előmozdítása, az egészséges testtudat erősítése, a célcsoport aktivizálása és az élethosszig tartó mozgásra épített egészségmegőrzés volt.

 

A megvalósult rendezvények Magyarország vidéki helyszínein, a koronavírus járvány okozta körülményekhez alkalmazkodva zajlottak.

A projekttel kapcsolatos bővebb információért forduljon hozzánk bizalommal pelikan.efop@gmail.com e-mail címen.
 

A Sajtóközlemény nyomtatható verzióját ide kattintva tekintheti meg!


Korábbi rendezvényeink

Támogatók


Tovább olvasom

Levelek

Red Cross

Típus: Adobe Acrobat Dokumentum
Méret: 795.090 Kb

European Union

Típus: Adobe Acrobat Dokumentum
Méret: 393 Kb

Dr. Balázs Péter nagykövet

Típus: Adobe Acrobat Dokumentum
Méret: 1.018 Mb

Dr. Veér András

Típus: Adobe Acrobat Dokumentum
Méret: 546.039 Kb

Tovább olvasom
Széchenyi 2020

A NEAO-KP-1-2021/3-000798 számú, "Szeretünk sportolni" - Utánpótlás nevelés a Fit-Kid Sportágban című pályázatunk támogatást nyert el. Működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, és a Miniszterelnökség, mint a fejezetet irányító szerv támogatja.

Széchenyi 2020 Széchenyi 2020 Széchenyi 2020